Dé koers naar zelfredzame medewerkers en slagvaardige teams

Herken je dit?

 • DISC, voor effectief samenwerken en communicerenSommige medewerkers werken soepel met elkaar samen, bij anderen dreigt regelmatig een conflict.
 • Je boodschap lijkt zo duidelijk, maar je medewerker begrijpt je niet of reageert heel anders dan je verwacht had.
 • Je hebt een medewerker die meteen begint te sputteren dat iets niet kan, terwijl het probleem toch echt alleen met een flexibele aanpak opgelost kan worden. En je zoekt een manier om ervoor te zorgen dat hij of zij meewerkt.
 • Je vraagt je regelmatig af hoe je je medewerkers -die zo verschillend zijn- op een goede manier kunt beïnvloeden, zodat ze gemotiveerd blijven en pro-actief samenwerken aan de bedrijfsdoelstellingen.

Hoe kan het ook?

Succesvolle medewerkers zijn zelfredzaam en kennen hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Zij passen hun gedrag aan de situatie aan, kennen hun toegevoegde waarde in een team, zoeken actief ondersteuning waar dat nodig is en zijn in staat moeilijke situaties of conflicten het hoofd te bieden.

Het begint bij jou en je medewerkers

Effectiever communiceren, soepeler samenwerken, betere beslissingen nemen, efficiënter werken… het begint bij jou en je medewerkers. De workshop ‘Sta sterk in je werk’ is gericht op je medewerkers en helpt hierbij op een snelle, grondige én praktische manier.

De workshop ‘Sta sterk in je werk’ geeft je medewerkers inzicht in:

 • welk beeld zij van zichzelf hebben en hoe dat doorwerkt in hun gedrag;
 • wat hun sterke kanten zijn en hoe zij deze optimaal kunnen inzetten;
 • wat hen motiveert en hoe zij reageren bij stress;
 • hoe zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en versterken;
 • hoe zij hun omgeving en de mensen om hen heen ervaren. En andersom;
 • hoe zij effectiever kunnen communiceren en samenwerken met anderen.

DISC

Het instrument dat we tijdens de workshop gebruiken, is de wetenschappelijk gevalideerde DISC-gedragsanalyse. DISC geeft snel en grondig inzicht in de communicatie- en gedragspatronen van jouw medewerkers. Dankzij DISC begrijpen zij zichzelf en anderen beter, kunnen zij gerichter afstemmen op hun omgeving en effectiever worden in de samenwerking.

Wat meet DISC?

D – Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen.
 I  – Hoe je anderen beweegt en overtuigt van jouw standpunt.
S  – Hoe je omgaat met veranderingen in je omgeving.
C  – Hoe je omgaat met regels, details en procedures.

Ik heb samen met mijn collega’s een DISC-workshop bij headson gedaan. In slechts één dag geeft deze workshop inzicht in je eigen functioneren (communicatie, perspectief), én leer je hoe je verschilt ten opzichte van anderen. Het laat je zien wat je sterke en zwakke punten zijn en geeft je inzicht in waar je kracht uit kan halen. Met dit besef krijg je vervolgens praktische tools om verschillen in communicatie kleiner te maken en jezelf sterker te maken in je werk. Een aanrader!

Elies van der Graaf

Directeur , Medpets

Je resultaat

 • Afname van tijdrovende conflicten en onnodig ziekteverzuim. DISC werkt preventief. Het geeft je medewerkers inzicht in zichzelf, in hun kwaliteiten, valkuilen, stressoren en handvatten om effectiever te handelen. Dit versterkt hun zelfredzaamheid, hun oplossend vermogen en hun communicatieve vaardigheden.
 • Je verhoogt de zelfredzaamheid en daarmee de kwaliteit van de inzet van je medewerkers voor jouw onderneming.
 • Je helpt je medewerkers en dus je onderneming om effectiever te worden.

Headson heeft ons zeer goed geholpen om een relatief jonge organisatie met rond de 35 man personeel weer in vorm te krijgen. Door onze snelle groei en jong MT team was er binnen de organisatie te weinig aandacht en kennis voor people management. Headson heeft ons geholpen de werknemers en teams zelfredzaam te maken en heeft ons via DISC-workshops inzicht gegeven in de verschillende profielen die mensen hebben. Hierdoor zijn we in staat geweest sterke teams te bouwen en ook mensen aan te nemen die beter in de teams passen.

Maarten Jan

Eigenaar, Diverse webstores

Praktische informatie

 • ‘Sta sterk in je werk – teamtraining’ is een eendaagse workshop, toegesneden op je medewerkers.
 • Alle deelnemers werken met het online DISC-Gedragsprofiel. Dit profiel bevat hun eigen profielbeschrijving plus op hun profiel toegesneden informatie en praktische tips. Het online profiel vullen ze voorafgaand aan de training in. De trainingsdag staat daarmee helemaal in het teken van praktische toepassing.

Help je medewerkers sterk staan in hun werk.

Vul het contactformulier hieronder in en mail het ons. Wij nemen contact met je op.

Contact

Privacy

2 + 6 =

Meer grip op jouw organisatie?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse headline en ontvang gratis het e-book ‘5 tips voor meer grip op organisatie-performance’.