Organisatiespecialist 

Werk, verandering en mensen vormen een rode draad in mijn werk. Ik ben altijd geboeid geweest door de manier waarop mensen samen werken en leven. Van oorsprong ben ik cultureel antropoloog. Met diverse opleidingen heb ik me ontwikkeld tot adviseur, trainer, coach en (bedrijfs)counsellor.

Manager

Mijn kennis over management, bedrijfsprocessen en -structuren heb ik grotendeels opgedaan in de praktijk. Zelf ben ik ook manager geweest. In die periode heb ik veel geleerd over organisatieperformance en wat de invloed is van houding en gedrag van medewerkers op de resultaten van het bedrijf. Ook heb ik gezien hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan zowel de menskant als de arbeidssituatie om een organisatie vooruit te helpen. Mensen kunnen vaak heel goed aangeven wat ze nodig hebben om hun werk beter te doen maar moeten hierin wel gehoord en gefaciliteerd worden. Het is de belangrijkste reden waarom ik met headson ben gestart, en waarom ik sta voor organisatieverbetering van binnenuit.

Ondernemende houding

Al mijn kennis en ervaring zet ik in voor het begeleiden van ondernemers, directeuren en hun teams. Als organisatiespecialist ben ik ervan overtuigd dat een ondernemende houding bij directie én werknemers doorslaggevend is voor het succes van een organisatie. Wanneer je werkt vanuit een sterke intrinsieke motivatie en de ruimte krijgt om eigen verantwoordelijkheid te nemen over je werk en – in bredere zin – je leven, wordt jouw bijdrage groter en de organisatie waarin je werkt slagvaardiger en wendbaarder.

Effectieve mix voor een organisatiespecialist

Als organisatiespecialist ben ik creatief, positief en relatiegericht maar hou ik ook van duidelijkheid en no-nonsense.

Een mooie mix van mijn Duitse roots en de Nederlandse cultuur. Bij organisatieverbetering van binnenuit is deze combinatie zeer effectief.

Kennismaken?

Wil je meer weten over mijn manier van werken of de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer grip op jouw organisatie?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse headline en ontvang gratis het e-book ‘5 tips voor meer grip op organisatie-performance’.