Positieve ambitie is de motor van ondernemerschap. Persoonlijke ambities en zakelijke ambities lopen daarbij dwars door elkaar. Net als bij een sporter, die zowel door het te winnen goud, door zijn vlag als door zijn persoonlijke drijfveren gaande gehouden wordt. Het Ambitiecanvas brengt je ambitie en ondernemerschap haarscherp op het vizier.

Bloeiend bedrijf bouwen

Als ondernemer werk je aan één van de grootste projecten van je leven: een bloeiend bedrijf bouwen en gaande houden met alles erop en eraan. Ups en downs. Men zegt niet voor niets dat ondernemen één keer vaker opstaan is dan vallen. Tegelijkertijd is het het mooiste wat je kunt doen, vinden wij. Maar je redt het niet zonder heldere, in jezelf verankerde ambitie, zonder het vuur dat energie en richting geeft.

Cruciaal: samen op één lijn

Werk je samen met één of meer compagnons, dan is het bovendien cruciaal dat je qua ambitie op één lijn zit. En dat niet alleen: je moet elkaars persoonlijke drijfveren, waarden en ambities ook kennen. Zodat je, als het erop aan komt, precies weet wat je aan elkaar hebt en niet voor de onaangename verrassing komt te staan dat je er samen niet uit komt en je bedrijf klapt.

Vuur, energie en richting

Stel daarom je ambitie voor jezelf én met elkaar scherp en ga na wat er nodig is om die ambitie waar te maken. Dat is wat het Ambitiecanvas doet, voor jou en je zakenpartner(s). In één dagdeel doorloop je onder begeleiding van twee specialisten van headson het hele canvas, met als resultaat: een gezamenlijke heldere ambitie die vuur, energie en richting geeft.

Analyse op papier

Direct na afloop van de sessie krijg jij het ingevulde Ambitiecanvas mee naar huis. De week na de sessie ontvang je een overzichtelijke en makkelijk leesbare analyse -in presentatievorm- op papier. Zodat je in alle rust nog eens kunt nalezen wat we hebben besproken en er concreet mee aan de slag kunt gaan.

Praktisch

Duur: 1 dagdeel
Locatie: in overleg (buiten je bedrijf)

Vul het contactformulier hieronder vandaag nog in als je interesse hebt in een Ambitiecanvas-sessie. Wij nemen contact met je op.

Ervaringen van ondernemers

Als groeiende onderneming hebben wij onder leiding van headson een Ambitiecanvas ingevuld. Deze tool was voor ons een prachtige gelegenheid om een concrete stap te zetten in de visie en missie van Qindle innovation & design. In een dagdeel hebben wij persoonlijke ambities naar partners kunnen uitspreken, gedeelde ambities m.b.t. de onderneming kunnen toetsen en beiden in een heldere toekomstvisie kunnen formuleren.

Onze complimenten voor de professionele aanpak van de sessie. En voor het oprecht luisteren naar onze dromen, zonder oordeel maar met een scherpe, realistische blik hoe deze te verwezenlijken. Wij hebben in een dagdeel meer inzicht in ons ondernemerschap. En een volgende, concrete stap gezet naar een mooie toekomst!

Taco Schmidt

Managing director & founding partner, Qindle innovation & design

Meer grip op jouw organisatie?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse headline en ontvang gratis het e-book ‘5 tips voor meer grip op organisatie-performance’.