Groeiworkshop – voor en met ondernemers als jij

Ondernemers leren graag van mede-ondernemers. Logisch, want wie in hetzelfde schuitje zit, weet uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft als het gaat over de uitdagingen van het aansturen van een organisatie. De expertise van adviseurs, die dagelijks met ondernemers en directeuren werken, is daarbij een hele goede aanvulling. Met deze gedachten ontwikkel ik workshops, zoals deze Groeiworkshop voor ondernemers.

Groeiworkshop, voor en met ondernemers als jij

​Als ondernemer of directeur kom je met je organisatie pittige uitdagingen en vraagstukken tegen. Vooral als je groeit. De complexiteit van de organisatie neemt sterk toe als je de mijlpaal van 10 medewerkers voorbij bent. Ook groeit het aantal klanten, orders, diensten en producten, met de daarbij behorende administratieve rompslomp. Er moet gewoon veel op elkaar worden afgestemd en dat gaat niet vanzelf. Alles lijkt urgent.

Eerste dominosteen

Wat is nu echt belangrijk en wat moet je als eerste aanpakken? Waar zit de eerste dominosteen die de rest in beweging zet? Tijdens de Groeiworkshop voor ondernemers krijg je daar zicht op.

Ondernemers leren graag van ondernemers

Ondernemers leren graag van mede-ondernemers. Logisch, want wie in hetzelfde schuitje zit, weet uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft als het gaat over de uitdagingen van het ondernemerschap. De expertise van adviseurs, die dagelijks met ondernemers werken, is daarbij een hele goede aanvulling. Zeker als dat samen komt met de mogelijkheid om met mede-ondernemers ervaringen te delen.

In deze workshop is er daarom veel ruimte voor onderling sparren, aangevuld met hele praktische en nuttige handvatten van mijn kant die je meteen kunt gebruiken. Concreet en hands-on!

Bepaal de juiste stap naar de volgende fase van je bedrijf

Met een groep ondernemers doorloop je samen een Grow5-carrousel, waarbij je vijf organisatiethema’s bij de kop pakt. We bespreken het model van serie-ondernemer Les McKeown, dat praktisch toepasbare handvatten biedt om inzicht te krijgen in waar je staat met je bedrijf, welke uitdagingen je tegen gaat komen en hoe je die kunt tackelen. Je bepaalt waar je staat én zet dezelfde middag nog de juiste stap naar de volgende fase.

Resultaat: inzicht in wat je wanneer aan moet pakken

  • Inzicht in de uitdagingen van jouw organisatie en tips hoe je die kunt tackelen.
  • Je eigen situatie helder in kaart, en de gelegenheid om met elkaar te sparren. Want wie kan er beter met je meedenken dan een ondernemer die in dezelfde situatie zit?
  • Prioritering van de eerste stappen naar de doorbraak voor je volgende organisatiefase.

 

Wie gingen je voor?

Recent volgde ik de Groeiworkshop bij headson. Het leuke was dat we met een zeer gemêleerd gezelschap aan ondernemers waren. In kleine groepjes behandelden we de diverse vraagstukken in relatie met ons bedrijf. Doordat vanaf het begin een goede professionele sfeer werd neergezet, voelde een ieder zich vrij om zich ‘open en kwetsbaar’ op te stellen. Hoe herken je de verschillende fases in je bedrijf, hoe pas je daar je aansturing op aan? We werden meegenomen in een heldere uiteenzetting zodat duidelijk werd hoe we de fases konden herkennen. En nog belangrijker, hoe ermee om te gaan. Zeer leerzaam maar ook zo herkenbaar. Headson staat voor vakkundigheid en professionaliteit. Ik kan iedere ondernemer deze workshop van harte aanbevelen.

Ruud Miggels

Eigenaar , ACN BV

De workshop verbreedt je horizon en is erg dynamisch. Interessant om in een omgeving te zitten met soortgenoten, die in dezelfde fase zitten en tegen dezelfde knelpunten aanlopen. Problemen die ik al heb opgelost of waarmee ik zelf aan de slag wil. Er was veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen – een eye-opener! De goede vragen van de andere ondernemers zetten mij aan het denken. De combinatie van de theorie van McKeown en dat gelijk toepassen in de praktijk om mijn bedrijf te laten groeien, gaf mij nieuwe energie.

Ivo Willemsen

Eigenaar , Activo

De workshop van headson brengt nieuwe inzichten én verbinding met andere ondernemers en een verfrissende verbinding tussen theorie en praktijk. Je gaat naar huis met concrete handvatten om direct te implementeren.

Machiel van Dooren

Director, Made Blue Foundation

Voor businessclubs en ondernemersverenigingen

Behalve als open inschrijving, verzorgen wij de workshop ook speciaal voor businessclubs en ondernemers- en brancheverenigingen. De standaard-versie duurt een dagdeel. Als onderdeel van een reguliere netwerkactiviteit kunnen wij een light-versie (mini masterclass) verzorgen, die 1,5 uur duurt.

Praktisch

Aantal deelnemers: 15
Volledige workshop: 3 uur
Mini masterclass: 1,5 uur
Locatie: in overleg

Mail vandaag nog als je interesse hebt in een Groeiworkshop of mini masterclass voor je businessclub, branche- of ondernemersvereniging. Ik neem contact met je op.

Meer grip op jouw organisatie?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse headline en ontvang gratis het e-book ‘5 tips voor meer grip op organisatie-performance’.