Feedbacktraining 'Nu moet je eens goed naar me luisteren!'

Feedback, hoe doe je dat?

Als er iets lastig blijkt te zijn in werkrelaties, dan is het wel feedback geven en ontvangen. Terwijl het zo belangrijk is om dat op de juiste manier te doen. Wil je dat je medewerkers op een open, constructieve en succesvolle manier samenwerken, dan is het noodzakelijk dat zij uitspreken waar ze tegenaan lopen bij de ander. Maar ook dat zij op een goede manier omgaan met wat de ander hen vertelt over de samenwerking of hoe hun gedrag overkomt. En dat jij daar als ondernemer of leidinggevende het goede voorbeeld in geeft. Want alleen goed voorbeeld doet goed volgen.

Opbouwen of afbreken?

” C’est le ton qui fait la musique…” zegt het spreekwoord al. Het is de toon die de muziek maakt. De manier waarop je je uitspreekt en waarop je feedback in ontvangst neemt, bepaalt in belangrijke mate of de relatie erdoor wordt opgebouwd of afgebroken. Opbouwen is uiteraard altijd het doel en dat valt prima te leren!

Inhoud teamtraining

In deze training gaan we met (jou en) je medewerkers aan de slag om feedback onder de knie te krijgen. Daarbij kijken we onder andere naar:

  • hoe je zelf benaderd wilt worden en wat dat betekent voor de ander;
  • belangrijke spelregels rond het geven en ontvangen van goede feedback;
  • wat het het team oplevert als zij elkaar op de juiste manier feedback geven;
  • een eenvoudige formule om een goed feedbackgesprek met elkaar te kunnen voeren.

Oefening baart kunst. Daarom beperken we de theorie en staat een belangrijk deel van de dag in het teken van oefenen.

Resultaat

Deelnemers kunnen elkaar op de juiste wijze effectief feedback geven in het kader van het werk. Ook zijn er concrete afspraken gemaakt over hoe zij voortaan met elkaar om willen gaan.

Let op

Omdat onze ervaring is dat goede zelfkennis onontbeerlijk is om effectief met anderen te communiceren, wordt deze training alleen verzorgd als vervolgtraining op de DISC-workshop ‘Sta sterk in je werk’.

Interesse?

Neem dan contact met me op.

 

Meer grip op jouw organisatie?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse headline en ontvang gratis het e-book ‘5 tips voor meer grip op organisatie-performance’.